Astro foto på læsø

Endeligt en week-end hvor der loves godt astro foto vejr. Derfor afgang til vores sommerhus. Der loves klart vejr, ingen måne og svag vind. Nat temperatur omkring 0 grader.

Pga. Corona arbejder jeg hjemmefra 2 dage om. ugen og de dage er jeg ofte i sommerhuset med fin arbejdsplads. Jonna har fri torsdag og fredag, så afgang torsdag med 11.30 færgen.

Udstyr pakkes sammen med: Mount GT35, William RedCat telescop og ZWO ASI2600MC kamera. Styring bliver via ZWO ASIair – som skal prøves for første gang i et live setup. Alt udstyret stoppes i bilen og så er der afgang mod Frederikshavn og med færgen over til Læsø. Det hele med mundbind, afspritning mm.

Vi lander i Vesterø og kører de ca. 3 km op til vores sommerhus der ligger på en sidevej til “På Remmerne”, stor grund, mange træer og et lille træsommerhus som vi har haft i 1.5 år.

Setup af astro foto udstyret foregår på træ terrassen. Der er mange træer omkring huset, så det er kun muligt at fotografere fra sydøst over syd til og med nordvest og min 30 grader over horisonten

ZWO ASIair

ASIair pro er en lille computer – en Raspberry Pi – pakket pænt ind i en metalbox og med software der gør den kan styre et komplet setup for astro foto. Styringen sker via en iPad eller lign. Den virker fint nok, nem at betjene, men wireless rækkevidden er dårlig, så betjening skal ske enten udendørs, tæt på mount, eller ethernet kabel skal forbindes til routeren i huset, så der er trådet netværk

Foto af M31 og M44

Nok teknisk snak!

Målet var Messier M31 og M44. Starter med M44, en hob af stjerner, ok foto, men ikke imponerende.

Foto af Messier M44, ca 40 i stack, hver 180 sec, Teleskop: WO RedCat, Kamera: ZWO ASI2600MC, altså farve kamera, temperatur: -20 deg, manuel fokus

Ligeledes for M31, som jo vores nærmeste galakse nabo om end et stykke væk. Noget mere spekulativt billede og teknisk ok.

Messimer M31, data som ovenfor