ZWO ASI290MM og Jupiter – Gain Setting

Har modtaget et nyt planet kamera fra FLO i UK

Det skal lige testes og Jupiter er jo ligesom eneste mulighed på denne tid af året. Kameratet – ASI290MM skulle jo være et af de bedre til planet foto, med høj følsomhed og en passende opløsning og ultra små pixels, noget med 2.9 micron

Gain kan være op til 351, hvis software gain ikke skal bruges. Forsøger så lige en stribe med 100, 200 og 351 det giver så:

Tager en strib RGB AVIer, hver med 1000 billeder og kører igennem Autostakkert incl. enhange mm. Derudover ind i Lightroom og Sharpening og Noise Reduction. Det giver så følgende tre foto med forskellig gain (100, 200 og 351):

Jupiter, Gain = 100
Jupiter – Gain = 200
Jupiter – Gain = 351

 

Som (måske) forventet er gain = 100, altså den laveste,  det bedste foto, men til gengæld er det meget hurtigere at tage 3 x AVI (RGB ) med høj gain. Forskellen er for rød ca 1.3, 15 og 30 msec, så rigtigt meget at hente ved høj gain.

Udstyr: EQ8 montering med RC10 Ritchey Chrétien med 2 m brændvidde og 25 cm diameter. ZWO ASI290MM (mono) og ZWO EFW med LRGBHa (kun RGB bruges her)

Vejret er pænt og klart om end med meget vind (kuling siger DMI). Dårlig seeing: 1/5 ifølge MeteoBlue. Tror nu den er en smule bedre…