Forårstur i Atlanten 2016

Måske lidt store ord i overskriften, men noget skal der jo skrives…

Fra 3 april 2016 var vi – 6 mand – Jonna, Henrik, Gitte, Karin, Steffen og Michael på en lille uges tur til Tenerife, hvorfra vi havde lejet en båd i en uge

Og hvordan var det så…

Hvis du er ligeglad med vores personlige tur, men blot vil have nogle facts omkring det at sejle ved Canarieøerne har jeg samlet fakta samme her.

Dagbog Dag 1.

I det følgende en dagbog fra turen

Søndag d 3 april 2016

Afgang fra Aalborg Lufthavn kl 07.00 og ankomst kl 11.00 (ca) i Tenerife sydlige lufthavn, derfra med bus fra ECC marine, som er udlejningsselskabet ned til “Porte de Sur”, som er en af de sydlige havne på Tenerife.

Gennemgang af båden – en Benetau 37 – med 3 kahytter – skipper (Michael) inddrog omgående forkahytten og bevilgede plads til Styrmand Jonna. De andre måtte så slås om de to agterkahytter, men det gik nu fint nok.

Båden er ca 5 år gammel, men godt brugt som charterbåd, ud over det der nu skal være i sådan en båd, incl. 6 stk. meget lidt handy redningsveste, var der følgende:

  1. Nød elektronik såsom VHF og satellit nødsender
  2. Gummibåd og redningsflåde
  3. 2 sejl, der begge var rulle sejl – “Genua” og “storsejl”, begge dele i “” fordi de ikke ligefrem var overvældende store, vil gætte på ca. 50% af min egen båd og den her vejer nok ca. det dobbelte, altså 25% hestekraft i forhold til vægten.
  4. Div. lygter og andet grej til sejlads
  5. 6 stk. fendere og 4 stk fortøjninger – også godt slidte
  6. Søkort og grej til at navigere
  7. Shipmate GPS plotter, eccolod samt vindviser

Det hele virkede ok, men var noget slidt