Anholt rundt – til fods

Anholt er en ø midt i Kattegat, nok den mest isolerede Ø i Danmark, med ca 130 fastboende og mange flere i sommer sæsonnen. Man kommer til Anholt med færge, sejlende eller flyvende. Vi plejer at besøge øen i forårssæsonnen men i år blev det så sidst på sommeren og vi er sejlende i vores 35 fods sejlbåd, flycertifikatet er jo ikke i hus endnu og Lisa har andet at lave end flyve rundt med sine forældre.

Vi har besøgt Anholt fyr på østspidsen en del gange igennem tiderne, men altid den direkte vej derud langs nordstranden eller ørkenvejen. Vi har også sejlet derud nogle gange og været inde på land i gummibåden.

Så nu skal det være – vi vil hele vejen rundt om Anholt – til fods

Læs videre Anholt rundt – til fods

Bryghus ved Ebeltoft

Marts måned, 2022 og familien Bondo Andersen er samlet i et stort sommerhus tæt på Ebeltoft. Hvad skal man foretage sig når familiens ældste, unge og børnene er samlet en lørdag formiddag?

Godt gættet, vi skal selvfølgelig på bryghus! I praksis betyder det, at de gamle og unge af hankøn bestemmer sig for at vi skal afsted og så må resten blive hjemme med de små eller bevæge sig ind til Ebeltoft – og sådan bliver det

Ebeltoft Gårdbryghus
Læs videre Bryghus ved Ebeltoft

Læsø, Kærene rundt

Januar 2022, Lørdag morgen, let skyet, temperatur lige over nulpunktet, ingen nedbør og svag vind. Det betyder: Tid for en tur rundt om Kærene på Læsø – en tur på 12 km.

Måske ikke den mest spændende tur på Læsø, eftersom det meste foregår på asfaltvej og ikke inde i mosen, men idag er vejret til det

Kærene på Læsø er et mose område imellem Vesterø havn og Flyvepladsen. Hvis man goggler det får man bl.a. : Kærene | Fredninger, hvor der er mere information. Det er et privat jagtområde, men med adgang for gående, der er ikke mange stier eller veje og de der er, går igennem et sumpet område, men også vældigt flot område. Denne gang vil jeg gå hele vejen uden om, og dermed ikke komme ind i selve mosen

Har medbragt mit Canon M6 med et fast 22mm objektiv, et let og godt setup for landskabsfoto, nedenfor nogle foto fra turen.

Læs videre Læsø, Kærene rundt

LÆSØ Drone / FOTO

Eller hvorfor man skal have filter på sine kamera objektiver…

Jeg er på Læsø i en lang week-end i vores sommerhus der ligger På Remmerne lidt fra Vesterø. Læsø er et fantastisk sted, med højt til loftet og ikke ligefrem overbefolket og det hele pakket ind i en fantastisk natur, og godt med muligheder for at bevæge sig rundt, tage foto flyve lidt med drone osv.

Vandreturen kan også udvides til nat ture, for ravsøgning med en god ravlygte. Nedenfor lidt foto og tekst fra Læsø.

Objektiv filter

I gamle dage – de gode gamle analoge dage, skulle der typiske et IR filter på alle objektiver for at sikre en god balance af farverne på negativ og senere papirprint. Det er mange år siden, og alle moderne kameraer har -såvidt jeg ved – indbygget IR+ filter på billed chippen. Alligevel sælges der mange filtre og ofte nogle helt uden filtervirkning, altså “vinduesglas” for at beskytte frontlinsen

Læs videre LÆSØ Drone / FOTO

Astro foto på læsø

Endeligt en week-end hvor der loves godt astro foto vejr. Derfor afgang til vores sommerhus. Der loves klart vejr, ingen måne og svag vind. Nat temperatur omkring 0 grader.

Pga. Corona arbejder jeg hjemmefra 2 dage om. ugen og de dage er jeg ofte i sommerhuset med fin arbejdsplads. Jonna har fri torsdag og fredag, så afgang torsdag med 11.30 færgen.

Udstyr pakkes sammen med: Mount GT35, William RedCat telescop og ZWO ASI2600MC kamera. Styring bliver via ZWO ASIair – som skal prøves for første gang i et live setup. Alt udstyret stoppes i bilen og så er der afgang mod Frederikshavn og med færgen over til Læsø. Det hele med mundbind, afspritning mm.

Læs videre Astro foto på læsø

Dragonfly: fra bly til Lithium

Problemet

Familiens DragonFly 35 har efterhånden rundet de 10 år og der er kun skiftet akkumulatorer i den en gang, for ca. 4 år siden. Men årets sommertur men mange overnatninger for anker viser at batterikapaciteten ikke er som ønsket. Specielt opankring ud for Barsø med ca. 1.5 døgn uden landstrøm og uden motoren gående, viste at batterikapaciteten er dårlig. Bemærk opdatering tilføjet 9 okt. 2019.

Båden for anker ved Barsø, taget fra dronen. Barsø er en fed ø, men det er en helt anden historie
Læs videre Dragonfly: fra bly til Lithium

Sejlsport, Astromonomi og lidt foto