Astro foto på læsø

Endeligt en week-end hvor der loves godt astro foto vejr. Derfor afgang til vores sommerhus. Der loves klart vejr, ingen måne og svag vind. Nat temperatur omkring 0 grader.

Pga. Corona arbejder jeg hjemmefra 2 dage om. ugen og de dage er jeg ofte i sommerhuset med fin arbejdsplads. Jonna har fri torsdag og fredag, så afgang torsdag med 11.30 færgen.

Udstyr pakkes sammen med: Mount GT35, William RedCat telescop og ZWO ASI2600MC kamera. Styring bliver via ZWO ASIair – som skal prøves for første gang i et live setup. Alt udstyret stoppes i bilen og så er der afgang mod Frederikshavn og med færgen over til Læsø. Det hele med mundbind, afspritning mm.

Læs videre Astro foto på læsø

Dragonfly: fra bly til Lithium

Problemet

Familiens DragonFly 35 har efterhånden rundet de 10 år og der er kun skiftet akkumulatorer i den en gang, for ca. 4 år siden. Men årets sommertur men mange overnatninger for anker viser at batterikapaciteten ikke er som ønsket. Specielt opankring ud for Barsø med ca. 1.5 døgn uden landstrøm og uden motoren gående, viste at batterikapaciteten er dårlig. Bemærk opdatering tilføjet 9 okt. 2019.

Båden for anker ved Barsø, taget fra dronen. Barsø er en fed ø, men det er en helt anden historie
Læs videre Dragonfly: fra bly til Lithium

Sejltur på Limfjorden

Maj og start på Juni i 2018 har jo indtil videre været fantastisk for os der kan lide at bevæge os på vandet.  Allerede nu er der væsentligt flere soltimer end hele sidste sommer – sådan føles det ihvertfald.

Nu er det så blevet mere køligt og uforudsigeligt, men vi var dog nogle stykker der ville ud at sejle idag, nemlig Søren, Mogens, Steffen og Michael

Samtidig var det tid for dronerne og at bade

DCIM100MEDIADJI_0043.JPG

Læs videre Sejltur på Limfjorden

ZWO ASI290MM og Jupiter – Gain Setting

Har modtaget et nyt planet kamera fra FLO i UK

Det skal lige testes og Jupiter er jo ligesom eneste mulighed på denne tid af året. Kameratet – ASI290MM skulle jo være et af de bedre til planet foto, med høj følsomhed og en passende opløsning og ultra små pixels, noget med 2.9 micron

Gain kan være op til 351, hvis software gain ikke skal bruges. Forsøger så lige en stribe med 100, 200 og 351 det giver så:

Læs videre ZWO ASI290MM og Jupiter – Gain Setting

Sejlsport og Astromonomi