2017 forårs turen   2017_04_30 -->2017_05_30

Dag:1  test tur Dag:2  Start på turen Dag:3  Kattegat del I Dag:4  Ø kuller start dag Dag:5  Overligger dag og Samsø nord Dag:6  Til Fyn Dag:7  Fyn start Dag:8  Lillebælt Dag:9  Igennem Lillebælt Dag:10  Ind i det sydfynske ø-hav Dag:11  Lyø Dag:12  Ø hop Dag:13  Ærø Dag:14  Øhop part II Dag:15  Svendborg sund - igen Dag:16  Tilbage mod Pitstop Dag:17  Op igennem Lillebælt Dag:18  Skærbæk og Pause Dag:19  Aalborg Dag:20  Aalborg Dag:21  MBA tilbage i båden Dag:22  Michael alene i Skærbæk Dag:23  Odense Dag:24  Odense Dag:25  Ud af Odense fjord Dag:26  Tilbage til Samsø Dag:27  Samsø øer Dag:28  Sidste øer Dag:29  Sidste ø Dag:30  Hjemad part I Dag:31  Sidste dag Retur til oversigt

Baggrund

Vi (Jonna og Michael) har i alt 5 uger i maj og starten af juni, vi kan sejle, dog afbrudt af 3-4 dage i Aalborg for arbejde.

Vi har et stærkt ønske om at besøge Sydfyn og gerne på et tidspunkt på året hvor der ikke er stopfyldt, og så er maj måned jo et godt valg - tror vi nok - og ganske rigtigt der er god plads.

Vi har venner og familie vi håber at få besøg af - og det holder - de kommer nærmest væltende.

Planen

Vi får båden tilbage fra Mathis værft ultimo april, hvor den har været igennem en større renovation, herunder kobber bundmaling, så vi de næste mange år ikke skal tænke på den del ved forårsklargøring. Men det betyder også at denne tur, bliver årets første tur, så alt skal helst være i orden når vi tager af sted.

Vi får båden leveret i vandet og med masten monteret, vi skal selv sætte sejl på og køre alt vores grej ned i båden.

Båden bliver leveret til tiden og ALT er gennemført som aftalt - vi kan ikke sige os fri for at være noget imponeret over det arbejde der er lavet - så venter vi blot på regningen :-)

Sydfyn


Kort over Sydfyn, med øer

Ø-Kuller

Michael har jo fået den sære ide at samtlige ægte Danske beboede øer skal besøges og dette skal foretrukket ske via egen båd. Med "ægte" menes dem der ikke har bro eller dæmning og dem hvor der rent faktisk bor mennesker, ikke blot sommer gæster eller lign. og så skal det selvfølgeligt være lovligt at besøge dem.

Ifølge wikipidia findes der 75 Danske øer, der er beboet og af dem er 43 ægte øer. Har så gået listen igennem og fravalgt nogle stykker, enten fordi der ikke bor nogle "rigtige" ø-mennesker (f.eks. Trekroner) eller man ikke kan komme sejlende til dem (f.eks. en Ø i Furesø)

Kamera

Jeg (Michael) har jo - næsten rituelt - medbragt et større antal kameraer til turen og det er:

  1. Canon EOS 5D mark IV. med F4, 24-70 mm objektiv. Primært kamera, bruges stort set hele tiden, dels når vi sejer - til nære foto eller større ting på vandet, f.eks. en ø eller et landskab
  2. Canon EOS 7D mark II, med F2, 135 objektiv. Primært på vandet til ting lidt væk, f.eks. andre skibe eller detaljer på land
  3. Panasonic LX15. På land kameraet, det jeg tager med, når jeg er i land og skal noget diskret med. Tager faktisk gode foto, specielt fordi de har F1.4 ved 24 mm.
  4. Olympus TG4. Vandtæt, ikke så høj kvalitet af foto, men eminent i dårligt vejr, f.eks. regnvejr eller i gummibåden
  5. Canon EOS M5 - lille system kamera uden spejl. med 20 mm F2 eller med 18-150 mm. Tager ret gode foto og er nemt at have med som alternativ til 5D og 7D.

Resultat

Det meste af turen er kun med Jonna og Michael, men også Karin og Steffen er med en week-end, ligesom Marianne og Lars samt Henrik og Gitte - dog i deres egen båd