Fåborg - Aarhus 2000

Retur til oversigt DMI farvandsudsigter

Denne tur er først beskrevet her i August 2009, så det er med alle mulige forbehold for hvad hukommelsen indeholder - Det er også første år med digital kamera, men desværre blev det ikke brugt ret meget og set med dagens standard er det jo elendige foto - den gode nyhed er så at tilpasning til færre pixels ikke er nødvendig ....

Turen startede jo fra Fåborg, hvor der blev sejlet X79 DM, hvor Lars Hof og jeg deltog - uden noget imponerende resultat. Vi var så heldige at få lov til at låne / leje en anden X79 - Mormor - så vi kunne tage afsted i 2 både, Familien Hof med 4 personer (Lars, Marianne, Line og Mette) og os med 5 personer (Michael, Jonna, Alex, Søren og Lisa)

Logbog:

Sejldag #1 -
Juli 2000
Fåborg til Langballigau

Vi låner jo Mormor (en anden X79), hvor Niels Ole og besætning ikke deltager i DM, men han tilbyder at sejle den ned til Fåborg - et rigtigt flot tilbud og han er ganske rigtigt fremme så det passe med at vi kan starte dagen efter X79 DM

Turen til Tyskland er lang og lidt vanskelig, der skal krydses - ihvertfald noget af vejen og der er søsyge i besætningen, men ikke mere end vi når frem i fin stil. Tyske havne er jo lidt mere regulerede end de Danske og der er havnekontor lige ved indsejlingen så det er ikke nemt at "gemme sig".

Indkøb gennemføres, det er utrolige mængder vi kan have i de to X79...

Vi spiste på den lokale fiske restaurent og det var ok

sejldag #2 -
Juli 2000
Langballigau til Sønderborg

Stille og fredelig tur, ikke så meget vind

Sønderborg er en flot og god by, havnen ligger som en meget lang bro langs fjorden i den nordlige ende af byen og vi lægger til tæt på hinanden.

Vi tager en tur ind til byen og kigger lidt på torv, gågade osv. og bl.a. får Alex sin første mobil telefon (og den har vi her i 2009 stadig liggende nede i kælderen)

sejldag #3 -
Juli 2000
Sønderborg til Kalvø

At det lige skal være Kalvø, skyldes jeg sidder og kigger lidt på søkort og surfer lidt på internet via min mobil telefon som modem og min IBM notebook og her falder jeg tilfældigvis over en hjemmeside der meget levende fortæller om Kalvø - der må vi til!

God vind fra vest, så det går rask nordover - vi bliver overhalet af en større sejlbåd på halvvind nordpå, men da vi luffer op og skal til at krydse sejler vi fra den - fedt!

Turen er utrolig flot - som de fleste snævre Danske farvande og indsejlingen ind gennem Gennerbugt og til Kalvø giver ingen problemer

Havnen i (på?) Kalvø

14 Juli 2000 Kalvø

Af en eller anden uforklarlig grund fik jeg gang i vores nye digital kamera - et Olympus 1.3 MPixel - dengang meget meget flot, det gav følgende foto:Jonna i bådenHele besægningen (minus MBA) samlet på KalvøAlex i godt humørAlle børneneJonna og Lisa i det fjerneLisa i centrumLisa i centrum

Sejldag #4 -
Juli 2000
Kalvø til Endelave
Sejldag #5 -
Juli 2000
Endelave til Aarhus

Strax, set fra "Mormor"Lisa og Søren

Sejldag #6 -
Juli 2000
Endelave til Aarhus

Turen er stille og rolig, vi når Aarhus havn og får afleveret Mormor med tak for lån